Gyász: elhunyt a Diósgyőri Gimnázium volt igazgatója

Megosztás

2020-ban Pro Urbe díjjal tüntették ki, közel harminc évvel ezelőtt került a középfokú oktatási intézmény élére és nyugdíjazásáig hűséges is maradt ahhoz.

Péter Barnabás 1978-ban szerezte meg a kémia-fizika szakos középiskolai tanári diplomáját, Diósgyőrben, a Gábor Áron Kohó- és Öntőipari Szakközépiskolában kezdett el tanítani. Pályája elején, éveken át vezette a városi kémia versenyszakkört.

1993-tól tanulmányi igazgató-helyettesi beosztásban dolgozott, az igazgatói posztot 1995-től töltötte be, nyugdíjazásáig. Közéleti szerepvállalásáért 2007-ben „Miniszteri Elismerő Oklevél” kitüntetésben részesült.

A tanítás és a vezetői feladatok mellett folyamatosan képezte magát, bővítette ismereteit. Szaktanárként bekapcsolódott egy Magyarországon új képzési forma meghonosításába, amely program elsősorban hátrányos helyzetű személyeknek nyújt tanulási lehetőséget. Miskolc közéletében is évtizedeken át aktívan részt vett, elég csak a Városszépítő Egyesületben végzett munkáját kiemelni.

A Diósgyőri Gimnázium a közösségi médiában búcsúzott Péter Barnabástól. “Mély megdöbbenéssel és fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Péter Barnabás, iskolánk nyugalmazott igazgatója. Osztozunk családja gyászában.” (Borítókép: Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek